Hoge kosten kilometerheffing

De overheid heeft inmiddels al 76 miljoen euro uitgegeven aan de kilometerheffing, terwijl het zeer onwaarschijnlijk is dat rekeningrijden doorgaat. Dit meldt nu.nl. Maar dit is nog niet alles; ook in de toekomst worden nog kosten gemaakt. Voorspeld wordt dat er 100 miljoen euro aan kosten worden gemaakt ondanks de onzekerheid over de doorgang van de kilometerheffing.

Er zijn vooral kosten gemaakt door externe adviesbureau’s; Price Waterhouse Coopers (9,5 miljoen euro), Ordina (7,5 miljoen euro) en Collis (6,0 miljoeneuro). Verder zijn kosten gemaakt bij diverse advocatenkantoren (7,0 miljoen euro) en communicatiebureaus (1,0 miljoen euro). Verder verdiende het Centraal Justitieel Incassobureau ook nog aan deze dwaling. Zij hebben onderzoek verricht voor een bedrag van maar liefst 3,7 miljoen euro! En de Koninklijke Landelijke Politie Diensten heeft er 1 miljoen euro aan verdiend.

Het is nog volstrekt onzeker of en hoe de kilometerheffing zal worden ingevoerd. Dit hangt sterk af van de voornemens van de volgende regering. Laten we hopen dat de gemaakte kosten nog enig doel hebben gediend, en dat de betaalde resultaten voor het vervolg ingezet kunnen worden.

1 reactie op “Hoge kosten kilometerheffing”

  1. Laat de electrisch rijder op de een of andere manier ook eegenbelasting betalen. En niet de kleine man in een gewoon autoje voor fe kosten van het electrisch rijden betalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *